Kwaliteit en duurzaamheid

Bij ons is kwaliteit erg belangrijk. Alle hekwerken en poorten worden volbad verzinkt volgens NEN/ISO 1461 en daarna voorzien van een 2 laags poedercoating middels onze eigen poedercoating lijn. Er is hierbij geen sprake van enig prijsverschil of meerprijs. U kunt bij ons zonder meerprijs kiezen uit alle RAL-kleuren en spijlpunten zonder extra kosten. We willen tenslotte onze klanten het beste kunnen bieden.

Optimale kwaliteit

Om de goede kwaliteit te waarborgen moeten onze hekwerken en poorten uiteraard goed worden beschermd tegen onder andere weersinvloeden van buitenaf. Dit noemen we het product verduurzamen. We beschermen onze hekwerken en poorten daarom door deze te verzinken in combinatie met 2 laags poedercoaten. Dit biedt de meest duurzame bescherming tegen corrosie en roesten van staal. De poedercoating beschermt de zinklaag tegen aantasting van buitenaf en de zinklaag beschermt het staal tegen corrosievorming en roest van zowel de buitenkant als de binnenkant. Samen zorgt dit uiteraard voor een perfecte verduurzaming en bescherming die resulteert in een onverwoestbaar hekwerk of poort. Bovendien is de poedercoating in alle kleuren verkrijgbaar, hetgeen niet alleen een duurzaam maar ook een fraai resultaat oplevert.

Thermisch verzinken

Dit is een dompelproces in verschillende behandelingen wat er toe leidt dat staal beschermd wordt tegen corrosie en roest. Tijdens het verzinkproces wordt ervoor gezorgd dat er een legering ontstaat tussen staal en zink, met daaromheen een dun laagje pure zink. Na diverse behandelstappen wordt het staal ondergedompeld in gesmolten zink met een temperatuur van ± 450 °C. Hierna volgt het 2 laags poedercoatproces.

2 laags poedercoating

Na een zorgvuldige voorbehandeling zijn de thermisch verzonken producten klaar om gepoedercoat te worden. Dit wort uitgevoerd door een laag epoxy coating. Hierna gaat het product in de oven en wordt de laag uitgehard. De epoxy laag heeft een ruwe toplaag waardoor de tweede laag poedercoating zich goed kan hechten aan de epoxy. De twee lagen poedercoating worden doormiddel van een elektrostatisch proces aangebracht.